14 Mayıs 2013 Salı

Armut Reçeli

Armut Reçeli için Gereken Malzemeler


3 kg armut

3 bardak su

3 kg toz şeker

Bir miktar tereyağı

Limon tuzu veya limon suyu


Armut Reçeli…


armut receli

Armut Reçeli, Reçel Tarifleri


Armut Reçeli Tarifi ve Yapılışı:


Bu tarif 3 kg armuta göre hazırlanmıştır. Önce tencereye 3 bardak su koyuyoruz. 3 bardak suyun üzerine 3 kg toz şeker ilave ediyoruz. Ve şekerle suyumuzu karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Bu karıştırma işlemi sırasında kaynayınca ve meyveyi atınca köpük olmaması için biraz tereyağı ilave ediyoruz. Genelde ev hanımları köpüğü alıyor. Ama aslında köpüğün alınmaması gerekiyor. Hem lezzeti hemde meyvenin taşıdığı vitaminlerin içinde kalması için tereyağı koyarsanız indirdiğiniz zaman berrak olur.


Şimdi dilimlenmiş armutumuzu şekerle suyun içerisine atıyoruz. Artık reçelimizin son safhasına geldik. Burada limon suyumuzu tencerenin içine atacağız ki iyice ağdalaşsın ve reçele dönsün. Ve tabiki hem karıştırdığımızın ezilmemesi için hemde lezzetinin bozulmaması için tahta kaşık kullanmaya dikkat edelim.


Sulandırılmış limon tuzumuzu attık. Eğer bunu kullanmasaydık limon suyu kullanacaktık. Zaten armutlarımızın rengi beyazdan sarıya dönmeye başlıyor. Kokusuda değişir. Kaynama her yerden devam etmeli. Ve 2-3 dakika sonra altını kapatacağız.



Armut Reçeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder