6 Mayıs 2013 Pazartesi

Sarığı Burma Tatlısı

Sarığı Burma Tatlısı için Gereken Malzemeler


Hamuru için:

3 adet yumurta

1’er çay bardağı süt ve sıvıyağ

3 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı sirke

Bir tutam tuz, yarım kg un


Hamuru açmak için:

Nişasta


İçine:

250 gram dövülmüş ceviz


Üzeri için:

250 gram tereyağı veya margarin


Şerbeti için:

4 su bardağı tozşeker

Dört buçuk su bardağı su

4-5 damla limon suyu


Sarığı Burma 300x188

Sarığı Burma tatlısı, tatlı tarifleri


Sarığı Burma Tarifi ve Yapılışı


 


  • ÖNCELİKLE şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

  • Hamur için yumurtaları yoğurma kabında çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

  • Yoğurt ve sirkeyi ilave edip, karıştırın. Tuz ve unu kattıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • Hazırladığınız hamuru 5 adet bezeye ayırın ve kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.

  • Nişasta serperek, oklava ile çok ince şekilde ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın.

  • Yufkayı iki tarafından büzün ve oklavadan çıkarıp, yağlanmış tepsiye yerleştirin.

  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini gezdirin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

  • Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin ve tatlının şerbetini çekmesi için 15-20 dakika bekleyin.

  • Daha sonra servis yapın.kolayyemek tarifleri.biz


Sarığı Burma Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder