Sarığı Burma Tatlısı için Gereken Malzemeler
Hamuru için:
3 adet yumurta
1’er çay bardağı süt ve sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tuz, yarım kg un
Hamuru açmak için:
Nişasta
İçine:
250 gram dövülmüş ceviz
Üzeri için:
250 gram tereyağı veya margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
Dört buçuk su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Sarığı Burma Tarifi ve Yapılışı
- ÖNCELİKLE şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
- Hamur için yumurtaları yoğurma kabında çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.
- Yoğurt ve sirkeyi ilave edip, karıştırın. Tuz ve unu kattıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 5 adet bezeye ayırın ve kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.
- Nişasta serperek, oklava ile çok ince şekilde ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın.
- Yufkayı iki tarafından büzün ve oklavadan çıkarıp, yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin ve tatlının şerbetini çekmesi için 15-20 dakika bekleyin.
- Daha sonra servis yapın.kolayyemek tarifleri.biz
Sarığı Burma Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder