30 Mayıs 2013 Perşembe

Hasan Paşa Köftesi

Hasan Paşa Köftesi için Gereken Malzemeler


500 gr kıyma

1 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

1 adet orta boy soğan

4 diş sarımsak

2 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı galeta unu

1 damla sirke
Sosu için


1 yemek kaşığı biber salçası

2 çay bardağı su
Üzerine eklemek için


25 gr kaşar rendesi
Patates püremiz için


5 adet orta boy haşlanmış patates

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı süt

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


hasan paşa köftesi 300x216

Hasan Paşa Köftesi Tarifi, Resimli Köfte tarifleri


Hasan Paşa Köftesi Tarifi ve Yapılışı:


Şimdi köftemizi yapmaya başlayalım. Öncelikle sarımsakları ve soğanları kıymamızın içine rendeleyelim. Ardından bir adet yumurtamızı, karabiberimizi, 2 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı galeta un ve 1 damla sirkeyi harcımıza ileva edip köftenin kıvamını alabilmesi için 10 dakika kadar yoğuralım.


Şimdi köftemizden parçalar koparık şekil verelim. Önce ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avcumuzun içinde oyarak çanak şekli almasını sağlayın ve yağlanmamış kaba dizelim.


Köfteyi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin


Patetes püresini yapmaya başlayalım. Patates püresi için öncellikle 5 adet patatesi bir kaba koyalım. Üzerine 1 çay bardağı sütümüzü, 1 yemek kaşığı tereyağımızı, 2 çay kaşığı tuzumuzu, 1 çay kaşığı karabiberimizi ilave edip mikserleyelim. Patates püremizi pürüssüz kıvama gelene kadar rondo aparatı ile rondolayalım. Bu şekilde püremiz hazır olacaktır.


Köftelerimizin sosunu yapabilmek için 2 çay bardağı suyu, 1 yemek kaşığı biber salçasıyla sulandırıp sos kıvamına getirelim. Sosumuz hazır olacaktır.


Şimdi köfteleri fırından çıkartıp sosu kabın dibine yerleştirelim. Şimdi pürelerimizi köftelerimizin içindeki oyukların içerisine yerleştirelim. Kaşar peynirlerimizi de pürenin üzerine gelecek şekilde yerleştirip fırınlayalım. Kızardıktan sonra çıkartıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hasan Paşa Köftesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder