26 Mayıs 2013 Pazar

Etli Sarma

Etli Sarma İçin Gereken Malzeme Listesi:


Hardal

4 silme çay kaşığı Un

3 kaşık Tereyağı

Karabiber

(Taze çekilmiş) Domuz pastırmasi

4 ince dilim Pırasa (Doğranmış)

1 adet İç yağı 25 gr.

Taze kereviz yaprağı

2 sap Havuç (Doğranmış)

1 adet Salatalık (turşuluk)

2 adet Tuz Soğan (Küçük, çok ince çentilmiş)

1 adet Et suyu

3 bardak Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr


etli sarma tarifi 300x267

Etli Sarma Tarifi, Etli Sarma,Yemek tarifleri


Etli Sarma Tarifi ve Hazırlanışı:


  • Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin. Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz).

  • Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin.

  • Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun.

  • Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın. İcyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın.

  • Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın. Tavaya sebzeleri koyarak karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kavurun.

  • Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin.

  • Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin.

  • Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın.

  • Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya elektrikli karıştırıcıyla püre oluncaya kadar karıştırın.

  • Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın.

  • Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun.

  • Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın. kolayamektarifleri.biz

  • Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin.

  • Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.



Etli Sarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder