Etli Sarma İçin Gereken Malzeme Listesi:
Hardal
4 silme çay kaşığı Un
3 kaşık Tereyağı
Karabiber
(Taze çekilmiş) Domuz pastırmasi
4 ince dilim Pırasa (Doğranmış)
1 adet İç yağı 25 gr.
Taze kereviz yaprağı
2 sap Havuç (Doğranmış)
1 adet Salatalık (turşuluk)
2 adet Tuz Soğan (Küçük, çok ince çentilmiş)
1 adet Et suyu
3 bardak Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr
Etli Sarma Tarifi ve Hazırlanışı:
- Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin. Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz).
- Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin.
- Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun.
- Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın. İcyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın.
- Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın. Tavaya sebzeleri koyarak karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kavurun.
- Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin.
- Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin.
- Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın.
- Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya elektrikli karıştırıcıyla püre oluncaya kadar karıştırın.
- Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın.
- Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun.
- Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın. kolayamektarifleri.biz
- Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin.
- Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.
Etli Sarma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder