15 Mayıs 2013 Çarşamba

Çilekli Kup

Çilekli Kup için Gereken Malzemeler


1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2,5 yemek kaşığı un

3,5 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket toz krem şanti

500 gr çilek

2 tatlı kaşığı pudra şekeri


Çilekli Kup…


cilekli kup

Çilekli Kup Tarifi, Soğuk Tatlı tarifleri


Çilekli Kup Tarifi ve Yapılışı:


Şimdi tatlımızı yapmaya başlayalım. Öncelikle tenceremize 1 litre sütümüzü ilave ediyoruz. Ardından 1 su bardağı toz şekerimizi ilave edelim. 2,5 yemek kaşığı unumuzu, 3,5 yemek kaşığı nişastamızı ilave ediyoruz. Karışımı kaynayıp göz göz olana kadar karıştırın. Üzeri göz göz olduğunda ateşten alın fazla koyulaşmasına izin vermeyin. Tencerenin altını kapatıp ocaktan alın.


Üzerine vanilya ve 1 paket toz krem şantimizi ilave ediyoruz. Şimdi sakız kıvamını alabilmesi için 5-6 dakika kadar mikserden geçirin. Sakız kıvamını aldıktan sonra kuplara koyabilirsiniz. Not: Muhallebiyi kuplara koyarken çilek püresi için iki parmak kadar boşluk bırakın. Çilek sosu yapabilmek için çilekleri rondoya koyalım. Üzerine 2 tatlı kaşığı pudra serpin. Blenderdan geçirin. Çilekler püre kıvamına geldi. Şimdi tatlının üzerine paylaştırın.


Dilerseniz buzdolabında 1 gece veya 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Ayrıca üzerine dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



Çilekli Kup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder