19 Mayıs 2013 Pazar

Limonlu Dondurma

Limonlu Dondurma için Gereken Malzemeler


Yarım kg şeker

Yarım litre süt

Yarım litre su

1 adet ezilmiş ve rondodan geçirilmiş limon

1 tatlı kaşığı sahlep

1 tatlı kaşığı limon tuzu


limonlu dondurma Limonlu Dondurma

Dondurma Tarifleri, Limonlu Dondurma


Limonlu Dondurma Tarifi ve Yapılışı:


Şekerin olduğu kaba 1 adet ezilmiş ve rondodan geçirilmiş limonu koyalım. Limonla şeker birbirine karışına kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Karıştırma kabımızın içerisine yarım litre suyumuzu, yarım litre sütümüzü, limon tuzumuzu (mayhoşluk vermesi için) ve kıvam verici (dondurmanın kıvamını sağlayayıcı) madde olan 1 tatlı kaşığı sahlepimizi kaşıkla karıştırdıktan sonra mikserle çırpalım.


Limonlu dondurma karışımımız bu işlemlerden sonra hazır. Dolaba koyalım ve 15-20 dakika aralıklarla çıkartıp mikserle çırpamayacak kıvama gelene kadar çırpma işlemi devam edecek. Bu işlem aşağı yukarı 2-2,5 saat kadar bir zaman almaktadır. Daha sonrasında 30 dakika kadar daha dinlendirip servis yapmamız mümkün olacaktır.


Dondurmayı yaparken farkındaysanız hem su hemde süt kullandık. Meyveli dondurmaları tek başına su ile yapmak içindeki kristalleşmeyi arttırıp, yerken ağzımızda buzlanma hissi vereceği için yarı yarıya kullanmak her zaman için daha iyidir. Şimdi buzluğa kaldırıp donması ve kıvam alması için bekliyoruz. Limonlu dondurmamız hazır ve artık servis yapabiliriz. Afiyet olsun.



Limonlu Dondurma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder