8 Mayıs 2013 Çarşamba

Patlıcanlı Sarma

6 kişilik


Patlıcanlı Sarma için Gereken Malzemeler


4 adet patlıcan

2 su bardağı bulgur

2 çorba kaşığı tereyağı

3 adet sivri biber

1 adet soğan

3,5 su bardağı su

Tuz, karabiber

2 adet domates


patlicanli sarma 300x199

Patlıcanlı sarma, Yemek Tarifleri


Patlıcanlı Sarma Tarifi ve Yapılışı:


 


  • Patlıcanları uzun ince bir şekilde kesip kızartın. Diğer taraftan tencereye rendelenmiş soğanı ve tereyağını yerleştirip 5 dakika kadar kavurun.

  • Daha sonra içine doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.

  • Bulguru ve rendelenmiş domatesi de içine ilave edikten sonra pilavın suyunu verin.

  • Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın.

  • Suyunu biraz çekince bir kâsenin içine kızarmış patlıcanları dizip içine bulgur pilavını ekleyip servis tabağına ters çevirip 5 dakika kadar demlendirip sıcak olarak servis yapın.


Patlıcanlı Sarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder