6 kişilik
Patlıcanlı Sarma için Gereken Malzemeler
4 adet patlıcan
2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3,5 su bardağı su
Tuz, karabiber
2 adet domates
Patlıcanlı Sarma Tarifi ve Yapılışı:
- Patlıcanları uzun ince bir şekilde kesip kızartın. Diğer taraftan tencereye rendelenmiş soğanı ve tereyağını yerleştirip 5 dakika kadar kavurun.
- Daha sonra içine doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Bulguru ve rendelenmiş domatesi de içine ilave edikten sonra pilavın suyunu verin.
- Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın.
- Suyunu biraz çekince bir kâsenin içine kızarmış patlıcanları dizip içine bulgur pilavını ekleyip servis tabağına ters çevirip 5 dakika kadar demlendirip sıcak olarak servis yapın.
Patlıcanlı Sarma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder