7 Mayıs 2013 Salı

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma için Gereken Malzemeler


1 adet yumurta

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı toz maya

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı doğranmış siyah zeytin

Aldığı kadar un


Zeytinli Açma…


Zeytinli Açma 300x188

Zeytinli Açma Tarifi, Açma Tarifleri


Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı


YUMURTANIN akını ve sarısını ayırın. Yoğurma kabına yumurta akı, süt, sıvıyağ, toz maya, tozşeker, tuz ve zeytini koyun. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp, fırın tepsisine aralıklarla dizin. Bu şekilde 30 dakika mayalandırın. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Zeytinli Açma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder