9 Mayıs 2013 Perşembe

Üzümlü Pasta

Üzümlü Pasta için Gereken Malzemeler (12 kişilik)
Taban için:


350 gram kepekli bisküvi

210 gram tereyağı

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz


1. kat için:


Yarım kg süzme yoğurt

2 adet yumurta

Yarım su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

Yarım su bardağı üzüm


2. kat için:


3 paket (80′er gram) bitter çikolata

4 çorba kaşığı margarin

Yarım su bardağı krema

4 adet yumurta


Üzerine: Üzüm ve Pudaşekeri


cikolatali uzumlu pasta

Uzumlu Pasta Tarifi, Pasta Tarifleri


Üzümlü Pasta Tarifi ve Yapılışı:


Kepekli bisküvileri blenderden geçirin. Ceviz ve erimiş tereyağıyla karıştırın. Karışımı 26 cm’lik bir kalıbın dibine ve kenarlarına bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 40 dakika bekletin. Birinci kat için üzüm hariç tüm malzemeyi karıştırıp kalıptaki visküvinin üzerine yayın. Üzümleri gelişigüzel yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kalıbı fırından çıkartıp soğumaya bırakın.


İkinci kat için bitter çikolatayı margarinle birlikte benman usulü eritip ocaktan alın. Çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Akları köpük halini alıncaya kadar mikserleyin. Sarıları çikolatalı karışıma ekleyin. Çırpılmış yumurta aklarını tahta kaşıkla ekleyip karıştırın. Karışımı soğuyan pastanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çikolata sertleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzüm taneleri ile süsleyip, pudraşekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.kolayyemektarifleri.biz



Üzümlü Pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder