Gobele Tatlısı için Gereken Malzemeler (6-8 kişilik)
1 çay bardağı pekmez
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
Şerbeti için
1 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Üzeri için
10-12 adet ceviz içi
Gebole Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:
Ateşi orta hararete alıp tereyağı ve unu kahverengi olana dek kavurmaya devam edin. Bu işlem devam ederken bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatarak şerbet hazırlamaya koyulun. Şerbeti hazırladıktan ve soğuduktan sonra kavrulmuş unun içine ilave edip yoğun ateşte şerbeti çektirin.kolayyemektarifleri.biz
Helva kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocakta alın. Pekmezi katıp karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini ceviz içi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Gebole Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder