13 Mayıs 2013 Pazartesi

Gebole Tatlısı

Gobele Tatlısı için Gereken Malzemeler (6-8 kişilik)


1 çay bardağı pekmez

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı un


Şerbeti için


1 su bardağı su

Bir buçuk su bardağı tozşeker


Üzeri için


10-12 adet ceviz içi


gebole tatlisi

Gebole tatlısı, tatlı tarifleri


Gebole Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:


Ateşi orta hararete alıp tereyağı ve unu kahverengi olana dek kavurmaya devam edin. Bu işlem devam ederken bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatarak şerbet hazırlamaya koyulun. Şerbeti hazırladıktan ve soğuduktan sonra kavrulmuş unun içine ilave edip yoğun ateşte şerbeti çektirin.kolayyemektarifleri.biz


Helva kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocakta alın. Pekmezi katıp karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini ceviz içi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



Gebole Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder