16 Mayıs 2013 Perşembe

Püreli Kebap

Püreli Kebap için Gereken Malzemeler


4 adet patates

yarım su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

tuz

Et sosu için:250 gram dana kuşbaşı et

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

kekik

tuz

karabiber

2 yemek kaşığı margarin

1/4 ayçiçek yağı


Püreli Kebap…


Püreli Kebap 300x188

Püreli Kebap


Püreli Kebap Tarifi ve Yapılışı


Düdüklü tencerede etinizin bütün malzemelerini koyarak bir süre kavurun daha sonra üzerini geçecek kadar su koyup ağzını kapatın yaklaşık yarım saat sonra kontrol edin etiniz suyunu çektiğinde kıvamlı bir görünüm aldığında altını kapatın.Daha sonra haşladığınız patatesleri bir kapta tereyağı tuz ve sütle ezin,bu aşamada mutfak robotuda kullanabilirsiniz,en son pürenizi servis tabağına alarak üzerine eti sosuyla birlikte ilave edin



Püreli Kebap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder