1 Ocak 2013 Salı

Bamya YemeÄŸi

Bamya Yemeği İçin Kullanılacak Malzemeler :

yarım kilo bamya

Çeyrek limon suyu

3-4 domates rendesi

1 tatlı kaşığı salça

2 tatlı kaşığı kuru nane

2 orta boy kuru soğan

2-3 diş sarımsak

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

bamya yemegi

bamya yemeği tarifi, Resimli bamya yemeği tarifi

Bamya Yemeği Yapılışı :

Önce bamyaları hafif bir sudan geçirerek yıkayalım ve başlarını çok içine dalmadan yuvarlak bir şekilde ayıklayalım. Sonra, bamyaları bir miktar tuzla hafif öldürmeyecek şekilde ovalayalım. Bu işlem bamyaların üzerinde yer alan dikensi yapısını hafif yok etmek içindir. Ama çok sert ovalamayın bamyalar dağılır. Sonra tuzlarını gidermek için, suda yıkayalım.

Daha sonra ince doğranmış sarımsak ve soğanları bir tavada kızartarak kavuralım. Kavrulduğundan iyice emin olduğumuz soğan ve sarımsakların üzerine ince rendelemiş olduğumuz domatesleri ve salçayı ekleyelim. Tencerede domates, suyunu çekene kadar az bir su kalana kadar kavrulsun. Tuzunu atalım. Orta ateşte pişirmeye bırakalım. Tahmini pişme süresi 30 dakikadır. Bamya yemeğinin piştiğinden emin olduğunuz ve ateşten alacağınız bir sırada az bir limon suyunu ekleyelim.

İsteyen bamya yemeğine kıymada katabilir.

Not : Bamya yemeği kolay yemek gibi görünse de zor bir yemektir. Önemli olan bamyanın başlarının çok dikkatli döne döne gövdesine dokunmadan doğranmasıdır. Ben tuzla hafif ovalıyorum, dikensi yapısını gidermek için. Bamya çok narin bir sebze. Ama sizler bamyanın sümüksü bir madde salmaması için limonlu suda da bekletebilirsiniz. Tercih sizin.

Şimdiden Afiyet Olsun Sizlere! Bamya yaz aylarında bayağı pahalı bir sebze.


Bamya Yemeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder