Mayonezli Balık için Malzemeler:
- 1 kg levrek
- 1 soğan
3 defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
tuz
Rus salatası için
2 yumurta sarısı
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
1 yada 2 limon
1 çay kaşığı toz hardal
2 patates haşlanmış
1 havuç haşlanmış
yarım su bardağı iç bezelye konserve
12 küçük salatalık turşu kornişon
mayonez
Mayonezli Balık Tarifi Yapılışı ve hazırlanışı
Balık temizlenip iki üç parçaya ayrılıp
yıkanır.Kaynar suya konur.Dörde bölünmüş soğan
defne yaprağı
tuz (kolayyemektarifleri.biz)
tane karabiber ilave edilip haşlanır.Suyunda soğutulur.Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır.Tuz ve karabiber serpilir.Rus salatası hazırlanır.4 veya 5 kaşık mayonez üzerine süslemek için ayrılır.Balık eti
rus salatası ile karıştırılır.Üzeri
ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.
Mayonezli Balık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder