14 Ocak 2013 Pazartesi

Mayonezli Balık

Mayonezli Balık için Malzemeler:

  • 1 kg levrek
  • 1 soğan
    3 defne yaprağı
    1 çay kaşığı tane karabiber
    tuz
    Rus salatası için
    2 yumurta sarısı
    1 buçuk su bardağı zeytinyağı
    1 yada 2 limon
    1 çay kaşığı toz hardal
    2 patates haşlanmış
    1 havuç haşlanmış
    yarım su bardağı iç bezelye konserve
    12 küçük salatalık turşu kornişon
    mayonez
mayonezli balik

Mayonezli Balık çeşitleri sosu hazırlanışı resimli anlatımı oktay usta

Mayonezli Balık Tarifi Yapılışı ve hazırlanışı

Balık temizlenip iki üç parçaya ayrılıp
yıkanır.Kaynar suya konur.Dörde bölünmüş soğan
defne yaprağı
tuz (kolayyemektarifleri.biz)
tane karabiber ilave edilip haşlanır.Suyunda soğutulur.Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır.Tuz ve karabiber serpilir.Rus salatası hazırlanır.4 veya 5 kaşık mayonez üzerine süslemek için ayrılır.Balık eti
rus salatası ile karıştırılır.Üzeri
ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.


Mayonezli Balık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder