2 Ocak 2013 Çarşamba

Etli Kabak

Etli Kabak Malzemeleri:

Yarım kilo kabak ( süt kabağı)

100 -150 gram kuşbaşı doğranmış dana eti veya kuzu eti .

1 baş soğan

1 adet yeşil biber

domates veya salça

sıvı yağ , tuz

etli kabak

etli kabak Nasıl yapılır,kabak yemek çeşitleri, Resimli etli kabak

Etli Kabak Yemeği Tarifi

Öncelikle kabakları yıkayalım ve çizgili şeritler halinde soyalım.
Sonra ortadan ikiye , daha sonrada küçük kare parçalara bölelim.

Kızartma tenceresine sıvı yağ koyduktan sonra bu kabakları çok kızartmamak kaydıyla kızartalım. Bir kağıt havlu yardımıyla fazla yağlarını emdirelim..

Sonra düdüklü tencerede dana etini veya kuzu etini hiç su koymadan kapağını kapatarak kaynamaya etleri yumuşamaya ve suyunu çekmesini sağlamaya bırakın. Dikkat edin etler yanmasın. Et gramı az olduğundan etler çabuk yanabilir. Suyunu çeken etleri bir kenarda bekletin.

Daha sonra ayrı bir tencerede 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte ince doğradığımız soğan ve biberi kavuralım. Kavrulan ve yumuşayan etleri içine atalım. Salça veya küçük doğradığımız domatesi atalım , kavuralım. Tuzunu atalım mutlaka sıcak su koyun. Su çok az olsun çünkü yemek ön pişirme işleminden geçmiştir ve fazla suyu çekmez. Bu yüzen etli kabak yemeği çok sulu olur.
Ama olsun çok sulu olduysa her yemek yapanın bildiği gibi bir çözümü var . Bir adet patates veya biraz pirinç atarak kaynamaya bırakın. Kabak yemeği koyulaştığında ocağın altını kapayın.
Kolay ve basit ev yemekleri tarifidir. Afiyet Olsun…
Melodi Akçay dan Not : İnanın ki kızartmadan yapılan kabak yemeğinin tadı kızartılanla bir olmuyor…Kızartmadan yapılan daha yavan ve kokulu oluyor..


Etli Kabak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder