15 Ocak 2013 Salı

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı için Malzemler:

4 adet kemer patlıcan
5 adet salkım domates
4 adet sivri biber yarı acı
Margarin (sana)
Borcam
500 gr dana kıyma
tuz,karabiber,biber ve domates salcası(domates salcası kıvamında)

firinda patlican kebabi

Fırında Patlıcan Kebabı nasıl yapılır anlatımı resimli tarifi hazırlanışı ve oktay usta patlıcanlı yemek tarifleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Yapılışı:

 

Patlıcanları resimde görüldüğü gibi kesin ve suya ıslayın
Domatesleri 4′ de dilimleyin Biberleri kesin
Az yağlı dana kıymaya ,tuz ,karabiber,ve salçayı ekleyip kıymayı hazır hale getirip karıştırın
Borcamı miktar az sıvı yağ ile sıvayın margarinden ince kasar kıvamında kesip 4 parca borcamın altına koyun
Hazırladığınız patlıcan ve kıymaları borcama dizmeye başlayın bir patlıcan,bir kıyma şeklinde dizin
borcamın ortasına daha önceden hazırladığınız domatesleri koyun üzerine biberleri yerleştirin
sonra 6 parşa ince kaşar kıvamında margarini belirli aralıklarda yerleştirin bir miktar su ekleyip fırına verin.
afiyet olsun


Fırında Patlıcan Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder