Erikli Kurabiye İçin Malzemeler:
250 gr. Margarin
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Limon Rendesi
1 Kahve Fincanı Şeker
3 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Vanilya
İçi İçin: 15 Adet Kırmızı Ve Olgun Erik
Üzerine: Pudra Şekeri
Erikli Kurabiye Tarifi:
3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın
Ortasını havuz şeklinde açın
İçine 250 gr
oda sıcaklığında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşığı yoğurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyun
Malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın
15 adet eriğin çekirdeklerini çıkarın
Elinizde şekillendirdiğiniz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın
Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 derecelik fırında 25 dk pişirin
Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Erikli Kurabiye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder