15 Ocak 2013 Salı

Levrek BuÄŸlama

Levrek Buğlama için Malzemeler:

  1. 1 adet soğan
    1 adet büyük boy patates
    2 orta boy havuç
    2 adet büyük domates
    2 adet büyük levrek
    2 adet yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yoğurt
    tane karabiber
    defne yaprağı
    sarımsak
    su
    1 adet limon suyu
    tereyağı
    kaşar rendesi
levrek buglama

Levrek Buğlama nasıl yapılır fırında balıık yemekleri tarifleri oktay ustadan kolay balık tariflerileri

Levrek Buğlama Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:

Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun.
Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe
yardımı ile balıkları alın. kolayyemektarifleri.biz
Balıkları fırın tepsisine yerleştirin.
Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin.
Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ekleyin.
Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin.
Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin.
Kaşar peyniri serpip, fırınlayın.
Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın

Afiyet Olsun.


Levrek Buğlama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder