20 Ocak 2013 Pazar

Tavuk Dolması

Davuk Dolma İçin Malzemeler

- 6 Adet Kırmızı Biber
- 4 Su bardağı Sıcak Su
- 6 Adet Tavuk Butu
- 1 Çay kaşığı Tuz

İç Harcı İçin

- 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 3 Adet Kuru Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
- 1 Su bardağı Pirinç
- 4 Su bardağı Sıcak Su
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Tatlı kaşığı Yenibahar

tavuk dolma

Tavuk Dolma Tarifi, Resimli Anlatımı yapılışı Hazırlanışı Resimli Oktay Usta Tavuk Yemek tarifleri ve Dolma tarifleri

Tavuk Dolma Tarifi Hazırlanışı

Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir cep açın. İçlerine bir çay kaşığı tuz serpiştirin. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yumuşaması için ılık suda bekletin ve süzün. Dolmalık fıstığı teflon tavada pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Soğanları soyup zardan ufak ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları kararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Pirinçleri ekleyip 10-12 dakika daha karıştırarak kavurun. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp yenibaharla tatlandırın. (Pirinçler diri kıvamda olacak) kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız iç pilavı tavuk butlarının cep kısmına paylaştırın. Tavuk dolmaları cam tepsiye yerleştirin. Kırmızıbiber ve kalan 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırının kapağını arada bir açıp yemeğin suyunu kaşıkla alarak tavuk butlarının üzerine dökün. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

İçerdiği Vitaminler: A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

Kalori Miktarı Toplam Kalori Miktarı : 2857 Kcal

1 Porsiyondaki Kalori Miktarı
: 476 Kcal


Tavuk Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder