Yoğurtlu Kebap İçin Malzemeler:
500 gr. kıyma
4 adet tırnaklı pide
400 gr. yoğurt
100 gr.salça
200 ml. et suyu
50 gr. tuz
karabiber
1 yumurta
1 adet kuru soğan
20 gr. un
2 diş sarımsak
40 gr. toz şeker
100 gr. tereyağı
kekik, biberiye
maydanoz
Yoğurtlu Kebap…
Yoğurtlu Kebap Tarifi Yapılışı Ve Hazırlanışı
Soğanı rendeleyip, 1 diş sarımsağı ezin. Kıyma, soğan, 1 diş sarımsak, yumurta, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymayı eşit sekiz parçaya ayırın. Isıtılmış ızgarada köfteleri iyice pişirin. (Dilerseniz köftelerle birlikte domates ve biber de pişirerek yemeğinize ekleyebilirsiniz. )
Bir tencerede kızdırdığınız tereyağının içine 1 diş doğranmış sarımsak ekleyin ve kavurun. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine et suyunu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika pişirin.
Tırnaklı pideleri küp küp doğrayın. Pideleri tavada kızdırdığınız yağda soteleyin. Pideler iyice hallolduktan sonra soya sosunu ekleyip iki dakika kadar daha kavurun.
Servis tabağına pideleri koyun. Üzerine sırasıyla, sıçak salça sosunu ve çırpışmış yoğurdu dökün. Köfteleri yoğurdun üzerine dizin.(kolayyemektarifleri.biz)
Üzerine kızdırılmış tereyağı dökerek servis ediniz.
Yoğurtlu Kebap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder