14 Ocak 2013 Pazartesi

Krepte Kuzu Eti

Krepte Kuzu Eti için Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
    400 gr kuşbaşı kuzu eti
    1 soğan
    2 havuç
    1 patates
    200 gr mantar
    1 çay bardağı su
    Tuz
    Karabiber
    KekikKrep hamuru için
    3 yumurta
    2 su bardağı süt
    1.5 su bardağı un
    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Maydanoz sapı
    Tuz
krepte kuzu eti

Krepte Kuzu Eti Tarifi resimli oktay usta kuzu eti yemek tarifleri, etli yemek tarifleri yapılışı ve hazırlanışları

Krepte Kuzu Eti Tarifi Yapılışı:

Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekinceye kadar tereyağında kavurun.
Havuçları halka dilimleyin.
Etlere ilave edip 3-4 dakika soteleyin.
Küp doğranmış patatesi ve dörde böldüğünüz mantarları ekleyip pişirmeye devam edin.
Bir çay bardağı su ilave edip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz, kekik ve karabiber ile tatlandırın.
Krep için, yumurtalar, un, süt, tuz ve ayçiçeği yağını mikserle çırpın.
Yanmaz tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın.
Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün.
Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın.
Her iki tarafını da pişirin.kolayyemektarifleri.biz
Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın.
Kenarlarını yukarı doğru toplayarak bohça şekli verip, maydanoz sapı ile bağlayın.
Yağladığınız fırın tepsiye dizin.
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün.
200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika ısıtın.
Servis yapın.


Krepte Kuzu Eti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder