10 Ocak 2013 Perşembe

Hamsili Börek

Hamsili Börek Tarifi Malzemeleri:

1 kilo un,
3 Adet yumurta,
1 Adet limon,
200 gram margarin,
Ayıklanmış 500 gram hamsi,
5 Orta boy soğan
yarım kahve fincanı sirke,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım litre su

hamsili borek

Hamsili Börek tarifi resimli oktay usta balık yemekleri ve börek tarifleri

Hamsili Börek Tarifi Yapılışı:

Bir kap bir tepsi veya bir leğen gibi birseyin içine unu boşaltıyoruz daha sonra ortasına kuyu yapıyoruz. Yumurtaların bir tanesinin sarısını ayırıyoruz akını unun kuyusuna boşaltıyoruz ve kalan diğer 2 yumurtayıda buraya kırarak boşaltıyoruz. Yettiği kadar tuz ile limon suyunu buraya sıkıyoruz. Dahs onra 500 ml. suyu yavaş yavaş döküyoruz. Hamuru iyice yoğurarak bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada Soğanı ince ince doğrayarak kızgın yağda kavuruyoruz. Soğanın rengi pembeleşince önceden ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış olan hamsi balığımızı buraya döküyoruz. Tuzunuda ekledikten sonra hafif ateşte yavaş yavaş karıştırarak kavuruyoruz. Üzerine karabiberi döküyoruz limonu sıkıyoruz. Daha sonra sirkeyide ilave ederek tavanın ağzını bir kapak ile kapatarak 10 dakika kaynatıyoruz. Böylelikle börek içimiz hazır hale geliyor. Hamura istediğimiz şekli vererek harcı koyuyor ve böreğimizi yapıyoruz. Bu muska şeklide olabilir. Bu iki yufka arasıda olabilir. Tepsi böreği şeklinde. Börek şeklimiz size kalmış. Fakat biz kendi tercihimizi anlatmaya devam edelim. Bir oklava yardımı ile dinlendirdiğimiz hamuru açıyoruz. Daha sonra bunu kalın yufka şeklinde kare kare kesiyoruz. Her bir hamur parçasının içerisine harçtan bir miktar koyuyoruz ve böreği yufka böreği biçiminde katlıyoruz. Her bir bohcanın içerisine hazırladığımız hamsi karışımını koyuyoruz. Kenardaki yumurta sarımızı bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürüyoruz. Börekler 250 derece sıcaklığındaki fırına atılıyor. 20 dakika kadar pişiriyoruz. Böreklerimiz pişince bir tabak içerisinde sıcak sıcak servis yapıyoruz


Hamsili Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder