10 Ocak 2013 Perşembe

Laz Böreği

Laz Böreği Tarifi Malzemeler:

Baklavalık yufka
• 1 paket tereyağı
Kreması için
• 4 su bardağı süt
• 12 yemek kasığı seker
• 6yemek kasığı un
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı karabiber

laz böreği

Laz Böreği yapılışı resimli oktay usta börek tarifleri

Laz Böreği tarifi ve yapılışı:
Kremayı hazırlamak için süt, şeker, un, yumurta ve tereyağını karıştırarak fokurdayana kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Karabiber ilave edip karıştırın.
Yufkayı 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Bir ucuna, hazırladığınız kremadan koyup, muska şeklinde sarın. Bir tepsiye aralıklı olarak dizin.
1 paket tereyağını eritin. Böreklerin üzerine dökün ve fırında pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Not: 1 kg. şeker ve 1 litre suyla şerbet yapıp, böreklerin üzerlerine dökebilirsiniz. Karadeniz’de böyle yeniyor; dik olarak hemen yenmeli, durmuşu iyi olmuyor.


Laz Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder