Pizza Yapımında Kullanılacak Malzemeler:
3 adet Yufka
2 su bardağı Süt
½ paket (125 gr) Margarin
2 adet Yumurta
½ su bardağı Ketçap
200 gr.Kaşar Peyniri
istediğiniz miktarda ve çeşitte Salam, Sucuk, Sosis gibi
pizza üstü malzemesi
2 adet Domates
1 adet Sivribiber
bir miktar Zeytin
Tuz, Karabiber, Kekik
Pizza…
Pizza Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak tepsiye yayın.
Kalan iki yufkayı elinizle ya da bıçakla küçük küçük parçalara ayırın.
Düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde alttaki yufkanın üzerine yerleştirin.
Margarini eritip süt ve yumurtalarla çırpın, bütün yufkaları ıslatacak şekilde gezdirin. Ketçabı hafif sulandırarak yufkaların üzerine yayın.
Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayarak yerleştirin.
Kalan bütün malzemeyi zevkinize göre kesip pizzanın üzerine ekleyin.
Tuz, karabiber, kekik serpin, en üstte kaşarı rendeleyip koyun.
180-200 derece fırında kızartıp servis yapın.
Pizza
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder