3 Ocak 2013 Perşembe

Kabaklı Börek

Gelecek misafirlere hazırlığınız yoksa, kolay yapılan bir kabak böreğiyle onları ağırlayabilirsiniz.

Kabaklı Börek için Malzemeler:

2 rendelenmiş kabak
4 yufka
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 şişe maden suyu
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Çeyrek demet dereotu
Tuz
Karabiber

 

kabakli kolay borek 250x250

Kabaklı Börek Nasıl yapılır?,

Kabaklı Börek tarifi Hazırlanışı:

Kabakları iyice yıkayıp rendeleyin, suyunu sıkarak bir kaba alın.
İçine rendelenmiş peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
Hafif yağlanmış fırın tepsisine 2 yufkayı buruşturarak üst üste yerleştirin.
Üzerine kabaklı içi yayın, kalan 2 yufkayı da buruşturarak üzerine alın.
Yumurtaları maden suyu ve ayçiçeği yağı ile bir kabın içinde çırpıp böreğin üstüne gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Dilimleyip sıcak servis yapın.(kolayyemektarifleri.biz)

Afiyet olsun!


Kabaklı Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder