31 Ocak 2013 Perşembe

Kabak Böreği

Kabak Böreği İçin Malzemeler

2 tane yufka
2 tane orta boy kabağın rendesi
2 yumurta ( hafif çırpılmış)
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gram kaşar peynir rendesi
arım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

kabak boregi

Kabak Böreği tarifi yapılışı ve hazırlanışı reismli oktay usta börek tarifleri

Kabak Böreği Tarifi:

İki yufkayı erişteden biraz daha kalın olacak şekilde doğrayın. Kaşar peyniri hariç diğer malzemelerle birlikte derin bir kasenin içinde karıştırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180ºC deki fırında pişirin. Dilerseniz fırından çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesi serpin. Yoğurtsuz servis yapmak isterseniz içine beyaz peynir de koyabilirsiniz.


Kabak Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder