2 Ocak 2013 Çarşamba

Etli Fasulye

Aslında malzemeler kişi sayısına ve kişi sayısının iştah durumuna göre değişir. Ama ben sizlere şöyle normal insan modunda yiyenlerden ortalama 4 veya 5 kişilik bir etli ayşe kadın fasulye tarifi ve yapılışını vermek istiyorum…

Etli Fasulye için Kullanılacak malzemeler:

Yarım kilo ayşe kadın fasulye (ince ve kılçıksız olanlarından )

250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana eti

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

salça , sıvı yağ , tuz ve et suyu veya bulyon.

mutlaka sıcak su…

etli fasulye

etli fasulye Tarifi, resimli etli fasulye oktay usta sebze yemek tarifleri

Etli Ayşe Kadın Fasulye Yemeği Tarifi , Yapılışı , Nasıl Yapılır

Öncelikle yarım kilo ayşe kadın fasulyeyi yıkayarak süzelim. ve baş kısımlarını ya el yardımıyla kopararak ; ya da bir bıçak yardımıyla keserek koparalım.. Yanda uzunlamasına kılçıkları varsa ayıklayalım.. ayşe kadın fasulyeleri büyükse ortadan ikiye bölelim.

Sonra kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana etlerini düdüklüde su koymadan kendi öz suyunu çekene ve yumuşayana kadar kavuralım. Dikkat edin etler yanmasın..Etler az olduğu için çabuk yanabiliyor. Deneme yanılma yöntemiyle bulunmuş yemek yapım hatalarından bir tanesidir…

Daha sonra 2 veya 3 yemek kaşığı sıvı yağda soğanı ve yeşil biberi hafif kızartmaya başlayalım. Soğan ve biber kızarmaya başlarken etleri ve ayşe kadın fasulyeleri içine atalım. ayşe kadın fasulyeleri renk değiştirene kadar kavuralım. Böylece etli ayşe kadın fasulye yemeğine ön bir pişirme işlemi yapmış oluyoruz.

Daha sonra kavrulan etli ayşe kadın fasulyelerinin içine salçayı , tuzunu ve bulyonu ekleyerek kavuralım. Sıcak Suyunu koyalım.

Melodi Akçay dan not : Ön pişirme işlemi yapılmış olan ve hala sıcak olan yemeklere mutlaka ve mutlaka sıcak su konulur…Soğuk su koyarsanız , soğuk ve sıcak tepkimeye uğrar ve yemeğin malzemelerinde ısı değişikliği oluşur , böylece yemek pişme süreci uzar…


Etli Fasulye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder