22 Ocak 2013 Salı

Cevizli Kek

Cevizli Kek için Malzemeler

210 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 ½ cup toz şeker ya da 2 cup esmer toz şeker
2 cup un
2 yumurta
½ çay kaşığı karbonat
½ paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 paket Dr. Otker Gourmet Vanilin
1 cup hindistancevizi rendesi
1 cup iri parçalara bölünmüş ceviz içi
1 cup bitter parça çikolata

cevizli kek

Cevizli Kek Tarifleri, Reismli oktay Usta Kek Tarifleri ve Çeşitleri Cevizli Kek Tarifi

Çikoltalı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı Hazırlanışı

Fırın ön ısıtma için 180 ºC’ye ayarlanır. Kek yapı itibarı ile çok fazla kabarmadığı ve yükseklik gerektirmediği için 26 ya da 28 cm’lik çember kalıba veya eşdeğer ölçüde kare/dikdörtgen kalıba yağlı kağıt serilerek hazırlanır. Un, tuz, kabartma tozu ve karbonat birlikte elenir. Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserin hızlı devrinde 4 dakika çırpılır. Toz şeker eklenir, 3 dakika daha çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenir. Her yumurtadan sonra 1 dakika çırpılır ve vanilya eklenerek bir süre daha karıştırılır. Mikserin devri düşürülerek birlikte elenmiş kuru karışım eklenir ve bütünleşinceye kadar karıştırılır. Ceviz, çikolata ve hindistancevizi rendesi spatula ile hamura eklenir ve kalıba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 40 dakika pişirilir. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutulur. Oda sıcaklığına ulaştığında kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.Afiyet Olsun (kolayyemektarifleri.biz)


Cevizli Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder