28 Ocak 2013 Pazartesi

Etli Biber Dolması

Etli Biber Dolması Malzemeleri:

6 adet yeşil dolmalık biber
200 gr. yağsız dana kıyma
100 gr. pirinç (önceden 5 dakika haşlanmış)
1 adet domates (soyulmuş ve rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 adet soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
4 dal taze nane (ince doğranmış)
3 dal maydanoz (ince doğranmış)
3 dal dereotu (ince doğranmış)
50 ml. zeytinyağı
Tuz ve karabiber

etli biber dolmasi

Etli biber dolması tarifi resimli oktay usta yemek tarifleri ve dolma tarifler

1.Etli Biber Dolması Hazırlanışı:

Kıyma, pirinç, domates, salça, soğan, sarımsak, nane, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir arada yoğurun. Hazırladığınız harcı dolmalık biberlere doldurun.

Sos için ayrı bir kasede zeytinyağı, et suyu ve biber salçasını karıştırıp ActiCook’a dökün. Dolmaları ActiCook’a yerleştirip kapağını kapatın. ActiCook’un kapağını kapatın. 2. programı seçin ve 15 dakikaya ayarlayın.

Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün.

Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook’un kapağını açın. Dolmaları tabaklara alın. İsteğe göre nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Etli Biber Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder