6 Ocak 2013 Pazar

Elmalı Kurabiye

elmalı kurabiye Malzemeleri

250 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaş.tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
3 yada 4 adet elma
1 çay bard.şeker
1 çay bard.dövülmüş ceviz
1 tatlı kaş.tarçın

elmalı kurabiye

Elmalı Kurabiye tarifi yapılışı hazırlanışı resimli oktay usta kurabiye tarifleri tuzlu

elmalı kurabiye Hazırlanışı :

► Elmalı kurabiyemizin içi malzemelerini hazırlamak için ilk olarak elmalarımızın kabuklarını güzelce soyuyoruz ve güzelce rendeledikten sonra küçük olan tavamıza koyuyoruz.

► Daha sonra tozşekerimizi ekleyerek suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.

► Güzelce piştikten sonra altını kapatıyor tarçın ve cevizimizi ekliyoruz.

► Hamurumuzu hazırlama işlemi için ise malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda olan bir hamur yapıyoruz. Sonra hamurumuzu üç beze olarak ayıroyor 20 dk. Kadar bekletiyoruz.

► Bezelerimizi merdane aracılığı ile 4-5 cm incelikte halkalar şekline getiriyoruz. Sonrasında bıçağımızla 8 e bölerek üçgenler elde ediyoruz.

► Daha sonra üçgenlerimizin içlerini geniş tarafına denk gelecek şekilde tatlı kaşığı aracığı ile doldurarak rulo yapıyoruz ve tepsimize güzelce yerleştiriyoruz.

► Daha önceden ısıtmış olduğumuz 170 c lik fırınımızda altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz.

► Fırından aldıktan ılıması için biraz bekletiyoruz. Sonrasında üstüne pudra şekerimizi serpiştiriyoruz. Elmalı kurabiyemiz servise hazır hale gelmiş oluyor.

► Hazırlamış olduğunuz kurabiyeye sevginizide katmayı unutmayınız Afiyet olsun…


Elmalı Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder