19 Mart 2013 Salı

Annemin Tatlısı

Annemin Tatlısı için gereken malzemeler:


1 yumurta

3 su bardağı un

alabildiği kadar ılık su

100 gr tereyağı

ara katlar için:

100 gr tereyağı

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

yarım limon

süslemek için:

fındık,yeşil fıstık


annemin tatlisi


Annemin Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı:


tatlının hamuru için 3 su bardağı un karıştırma kabına alınır.

ortası havuz yapılarak 1 yumurta kırılır,eritilmiş tereyağı ve

alabildiği kadar su ile hamuru yoğrulur.bu arada şerbeti için

3 su bardağı şeker ,3 su bardağı su ve yarım limon alınarak

kaynatılır. hazırlanan hamur 8 parçaya ayrılır, servis tabağı

büyüklüğünde açılır. ara katlar için 100 gr. tereyağı

eritilir. açılan hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.

üstüste konularak 10 dk buzdolabının alt kısmında bekletilir.

(alt ve üstkatlar kuru kalmalı) daha sonra dolaptan çıkarılan hamur

açılarak çok sıkı olmayack şekilde rulo yapılır.hamur verevine şeklinde

parmak kalınlığında kesilerek yağda kızartılır. şerbet soğuk olacak şekilde

şerbetin içine alınır.



Annemin Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder