Annemin Tatlısı için gereken malzemeler:
1 yumurta
3 su bardağı un
alabildiği kadar ılık su
100 gr tereyağı
ara katlar için:
100 gr tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
süslemek için:
fındık,yeşil fıstık
Annemin Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı:
tatlının hamuru için 3 su bardağı un karıştırma kabına alınır.
ortası havuz yapılarak 1 yumurta kırılır,eritilmiş tereyağı ve
alabildiği kadar su ile hamuru yoğrulur.bu arada şerbeti için
3 su bardağı şeker ,3 su bardağı su ve yarım limon alınarak
kaynatılır. hazırlanan hamur 8 parçaya ayrılır, servis tabağı
büyüklüğünde açılır. ara katlar için 100 gr. tereyağı
eritilir. açılan hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.
üstüste konularak 10 dk buzdolabının alt kısmında bekletilir.
(alt ve üstkatlar kuru kalmalı) daha sonra dolaptan çıkarılan hamur
açılarak çok sıkı olmayack şekilde rulo yapılır.hamur verevine şeklinde
parmak kalınlığında kesilerek yağda kızartılır. şerbet soğuk olacak şekilde
şerbetin içine alınır.
Annemin Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder