Telli Pilav için Gereken Malzemeler:
100 gr. tel kadayıf
2 su b. pirinç
1 adet havuç
1 çorba k. kuş üzümü
1 çorba k. dolmalık fıstık
tarçın,karabiber
2 çorba k. tereyağı
1 su b.et suyu
tuz
Telli Pilav Tarifi ve Hazırlanışı:
- Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı
- dolmalık fıstık kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,
- kavrulmaya devam edilir.Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm
- ve tarçın eklenir.Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir.
- suyu ayrlanır.pilav suyu çekinceye kadar pişirilir.bu arada pilavın
- pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak
- şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır.pişen pilav kadayıfla mantolanmış
- kaba alınır.üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede
- üzeri kızarana kadar pişirilir.Dışı çıtır çıtır kadayıf
- içi nefis bir pilav.. eğer misafiriniz gelecekse ya da eşinize güzel bir
- sürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz.kolayyemektarifleri.biz
Telli Pilav
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder