20 Mart 2013 Çarşamba

Telli Pilav

Telli Pilav için Gereken Malzemeler:


100 gr. tel kadayıf

2 su b. pirinç

1 adet havuç

1 çorba k. kuş üzümü

1 çorba k. dolmalık fıstık

tarçın,karabiber

2 çorba k. tereyağı

1 su b.et suyu

tuz


telli pilav 300x223

telli pilav tarifi, pilav tarifleri


Telli Pilav Tarifi ve Hazırlanışı:


  • Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı

  • dolmalık fıstık kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,

  • kavrulmaya devam edilir.Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm

  • ve tarçın eklenir.Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir.

  • suyu ayrlanır.pilav suyu çekinceye kadar pişirilir.bu arada pilavın

  • pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak

  • şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır.pişen pilav kadayıfla mantolanmış

  • kaba alınır.üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede

  • üzeri kızarana kadar pişirilir.Dışı çıtır çıtır kadayıf

  • içi nefis bir pilav.. eğer misafiriniz gelecekse ya da eşinize güzel bir

  • sürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz.kolayyemektarifleri.biz


Telli Pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder