17 Mart 2013 Pazar

Kadayıflı Puding

Kadayıflı Puding için Gereken Malzemeler


200 gram tel kadayıf

1 çorba kaşığı tereyağı

İki buçuk su bardağı süt

1 paket vanilyalı puding

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Yarım çay bardağı dövülmüş fındık


Üzerine: Nar taneleri


Kadayıflı Puding Tarifi


Kadayıflı Puding Tarifi ve Yapılışı


 


  1. TEL kadayıfı genişçe bir kaba alın ve elinizle didikleyerek açın. Tereyağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin.

  2. İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun.

  3. Soğuması için bir kenara alın. Orta büyüklükte bir cam kabı su ile ıslatıp, kadayıfın yarısını dibine yayın.

  4. Sütü bir tencereye alın. İçine puding, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyin.

  5. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

  6. Pudingi cam kabın içine yaydığınız kadayıfın üzerine boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin.

  7. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin.

  8. Üzerini kalan tel kadayıf ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapın. kolayyemektarifleri.biz

Afiyet Olsun… Kadayıflı Puding



Kadayıflı Puding

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder