Kadayıflı Puding için Gereken Malzemeler
200 gram tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine: Nar taneleri
Kadayıflı Puding Tarifi ve Yapılışı
- TEL kadayıfı genişçe bir kaba alın ve elinizle didikleyerek açın. Tereyağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin.
- İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun.
- Soğuması için bir kenara alın. Orta büyüklükte bir cam kabı su ile ıslatıp, kadayıfın yarısını dibine yayın.
- Sütü bir tencereye alın. İçine puding, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyin.
- Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Pudingi cam kabın içine yaydığınız kadayıfın üzerine boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin.
- Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin.
- Üzerini kalan tel kadayıf ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapın. kolayyemektarifleri.biz
Afiyet Olsun… Kadayıflı Puding
Kadayıflı Puding
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder