28 Mart 2013 Perşembe

Tavuk Sarma

Tavuk Sarma için İhtiyaç Listesi:


2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı taze zencefil

1 büyük tavuk göğsü

2 kaşık rendelenmiş havuç

1 su bardağı doğranmış mantar

1 büyük soğan

2 yufka

1 yumurta sarısı


Tavuk Sarma…


tavuklu sarma 238x300

Tavuk sarma Tarifi, Tavuklu yemek tarifleri oktay usta, sarma tarifleri


Tavuk Sarma Tarifi ve Yapılışı :


Zeytinyağında rendelenmiş ıspanak ve küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız (zar büyüklüğünde) tavuk göğsü ve rende havucu ekleyip rengi dönene kadar pişiriyoruz. Son olarak mantarları atıp suyunu salıp çekene kadar ocakta tutuyoruz . İndirmeye yakın zencefil, çok az tuz ve arzunuza göre karabiber ekleyip hafif karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.


Yufkayı 6 eşit parçaya bölüyoruz. İçine ılık harcımızdan koyup kalın sigara böreği gibi sarıyoruz. Yumurta sarısını iyice çırpıp fırça yardımıyla hafif sürüyoruz. 200 derece fırında, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye börekleri dizip üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz . Pratik tavuk yemeğimiz hazır, afiyet olsun.



Tavuk Sarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder