Güveçte Mantar Sote için Nelere İhtiyaç Var:
Mantar (10 tane iri mantarım vardı)
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir miktar kaşar peyniri
tuz
Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Yapılışı:
Mantarları yıkayıp kararmaması için limonlu suda bekletin.
Diğer tarafta tereyağını tencereye koyup üzerine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edip 1-2 dk. Kavurun.
Domateslerin üzerine irice doğranmış mantarları ilave edip pişmeye bırakın.
Yaklaşık 10-15 dk yetiyor.
Pişen mantarları güveçlere paylaştırıp üzerini dilimlenmiş veya rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.
Güveçlerin üzerini alimünyum folyo ile kaplayıp ocakta ya da fırında (ben ocak üzerinde yaptım) kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirip sıcak sıcak servis yapın.
Güveçte Mantar Sote
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder