Hellim Peyniri için Gereken Mal emeler
- 750 ml pastori e günlük süt
- 1/4 limon suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kesme şeker
- 2 çay kaşığı kaşığı kadar tu
Hellim Peyniri Tarifi ve Yapılışı :
- Evde peynir yaparken bulabileceğim en iyi sütü kullanmak istiyorum çünkü böylece gerçek peynir le etine çok yakın bir sonuç elde edebiliyorum.
- Bu nedenle eğer sütçünü var ise şanslısını . Ancak maalesef artık sütçü kavramı ö ellikle büyük şehirlerde kalmadığı için pastöri e süt kullanmak durumundayı .
- Gelelim tarife. Sütten küçük bir kase ayırıp içine limon suyu, yoğurt, şeker ve tu u ekleyip iyice karıştırıyoru ve bekletiyoru .
- Diğer yandan alan sütü kaynatıyoru . Kaynamak ü ereyken kasedeki karışımı ekleyip bira karıştırıyoru .
- Kısa bir süre sonra süt kesiliyor. 15 dakika daha kaynatıp oluşan süt kesiklerini tel sü geç kullanarak sü üyoru ve be bir keseye alıp ağ ını bağlıyoru .
- Ü erine iyice sü ülmesi ve e ilmesi için ağırlık koymamı gerekiyor.
- 1 gece bu dolabında bekletiyoru ve sabah kahvaltıya ha ır.Kolayyemektarifleri.bi
Hellim Peyniri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder