6 Mart 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Karnabahar

Yoğurtlu Karnabahar için gereken Mal emeler


Yarım kilo karnabahar

250 gr. yoğurt

2 kaşık tereyağ

Yarım çorba kaşığı biber salçası

2 diş sarımsak


Yoğurtlu Karnabahar


yoğurtlu karnabahar 300x237

Yoğurtlu Karnabahar Tarifi, Oktay usta seb eli yemek Tarifleri


Yoğurtlu Karnabahar Tarifi ve Yapılışı :


  • Karnabaharı mümkünse buharda haşlıyoru . Suyun çok değmemesine ö en göstermeliyi çünkü karnabaharın kendisi de aten sulu bir seb e.

  • Ayrıca pişirme suyu karışınca damakta çabuk dağılan bir yemek oluyor.

  • Tüm seb eleri haşlarken bira diri kalmasına ö en göstermeni i tavsiye ederim.

  • Böylece hem besleyici ö elliğini korumuş olursunu hem de yemeklerini daha le etli olur.

  • Haşlama işlemi bittikten sonra ılınması için bekletiyoru . Bu sırada yoğurdun içine dövdüğümü sarımsakları koyup iyice karıştırıyoru .

  • Tereyağında biber salçasını kavuruyoru . Ilınan karnabaharların ü erine yoğurt ve sonrasında da sosu döküp servis yapıyoru . Afiyet olsun…


Yoğurtlu Karnabahar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder