Yoğurtlu Karnabahar için gereken Mal emeler
Yarım kilo karnabahar
250 gr. yoğurt
2 kaşık tereyağ
Yarım çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
Yoğurtlu Karnabahar…
Yoğurtlu Karnabahar Tarifi ve Yapılışı :
- Karnabaharı mümkünse buharda haşlıyoru . Suyun çok değmemesine ö en göstermeliyi çünkü karnabaharın kendisi de aten sulu bir seb e.
- Ayrıca pişirme suyu karışınca damakta çabuk dağılan bir yemek oluyor.
- Tüm seb eleri haşlarken bira diri kalmasına ö en göstermeni i tavsiye ederim.
- Böylece hem besleyici ö elliğini korumuş olursunu hem de yemeklerini daha le etli olur.
- Haşlama işlemi bittikten sonra ılınması için bekletiyoru . Bu sırada yoğurdun içine dövdüğümü sarımsakları koyup iyice karıştırıyoru .
- Tereyağında biber salçasını kavuruyoru . Ilınan karnabaharların ü erine yoğurt ve sonrasında da sosu döküp servis yapıyoru . Afiyet olsun…
Yoğurtlu Karnabahar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder