Yapılışı kolay olduğu kadar le etli bir yemektir Tavuklu Krep.
Sürekli aynı şeyleri yapmaktan sıkılan yemek dostlarına denemesini öneriri .
Beşamel Soslu Tavuklu Krep için Gereken Mal emeler:
Krep için :
1,5 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
İç Harcı için :
1 tavuk göğsü
2 biber
mantar
Tu
Karabiber
Beşamel Sos İçin:
2 kaşık tereyağ
1 kaşık un
yeterince süt
karabiber
kaşar rendesi
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi ve Yapılışı:
- Krep mal emelerini kıvamlı bir mal eme elde edene dek çırpıyoru . Kıvamı tutturmak için 1.5 bardak un ile başlayıp arttırın.
- Krep kıvama gelince 1 kaşık yağla yağlanmış krep tavasına , eğer yoksa teflon tava da olur; birer kepçe döküyoru ve iyice yayıp pişiriyoru .
- Mantar ve tavuklarımı ı küp şeklinde keselim. Bir tavaya önce mantarlarımı ı atalım ve suyunu çekene dek pişirelim.
- Daha sonra soğan, biber ve tavuklarımı ı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Sonra baharatını ilave edip bira daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoru .
- Kreplerin içine ha ırladığımı harcı koyup rulo şeklinde katlıyoru . Yağladığımı fırın tepsisine yerleştiriyoru . Ü erlerine tek tek beşamel sostan döküyoru .
- Ha ırladığımı kreplerimi i önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına veriyoru ve en son pişmesine yakın rende kaşarı da ü erlerine serpip kaşarlar kı arıncaya dek pişiriyoru .
Afiyet olsun
Beşamel Soslu Tavuklu Krep
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder