4 Mart 2013 Pazartesi

Beşamel Soslu Tavuklu Krep

Yapılışı kolay olduğu kadar le etli bir yemektir Tavuklu Krep.


Sürekli aynı şeyleri yapmaktan sıkılan yemek dostlarına denemesini öneriri .


Beşamel Soslu Tavuklu Krep için Gereken Mal emeler:


Krep için :

1,5 su bardağı süt

3 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı un

İç Harcı için :

1 tavuk göğsü

2 biber

mantar

Tu

Karabiber


Beşamel Sos İçin:


2 kaşık tereyağ

1 kaşık un

yeterince süt

karabiber

kaşar rendesi


Besamel Soslu Mantarli Tavuklu Krep 300x195

Beşamel Soslu Tavuklu Krep


Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi ve Yapılışı:


  • Krep mal emelerini kıvamlı bir mal eme elde edene dek çırpıyoru . Kıvamı tutturmak için 1.5 bardak un ile başlayıp arttırın.

  • Krep kıvama gelince 1 kaşık yağla yağlanmış krep tavasına , eğer yoksa teflon tava da olur; birer kepçe döküyoru ve iyice yayıp pişiriyoru .

  • Mantar ve tavuklarımı ı küp şeklinde keselim. Bir tavaya önce mantarlarımı ı atalım ve suyunu çekene dek pişirelim.

  • Daha sonra soğan, biber ve tavuklarımı ı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Sonra baharatını ilave edip bira daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoru .

  • Kreplerin içine ha ırladığımı harcı koyup rulo şeklinde katlıyoru . Yağladığımı fırın tepsisine yerleştiriyoru . Ü erlerine tek tek beşamel sostan döküyoru .

  • Ha ırladığımı kreplerimi i önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına veriyoru ve en son pişmesine yakın rende kaşarı da ü erlerine serpip kaşarlar kı arıncaya dek pişiriyoru .

Afiyet olsun



Beşamel Soslu Tavuklu Krep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder