19 Mart 2013 Salı

Limonlu Susam Tatlısı

Limonlu Susam Tatlısı için gereken Malzemeler


3 su b.un

2 çorba k. margarin

yarım çay b.sıvıyağ

1 tatlı k.maya

yarım çay b.irmik

1çay b.susam

1 çay b.hindistan cevizi

1 yumurta

1 çay b.su

1 p.kabartma tozu

2 limon kabuğu rendesi


oktay usta limonlu susam tatlisi


Limonlu Susam Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:


Karıştırma kabınıza unu ekleyin üzerine 2 limonun kabuğunu rendeleyin.yumurtayı içine karıştırma kabınıza kırın, yumurtanızın üzerine sıvıyağ kremayayı ekleyin. Unun üzerine de

kabartma tozunu, irmiği,hindistan cevizini ilave edin. Hamurunuzun ilk önce mayasını eriterek başlayın ve daha sonra unu da karıştırarak bir hamur elde edin. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurunuz’dan yuvarlak parçalar kopararak elinizle

yuvarlayıp, halka şeklini verip bir yüzeyini susama bulayıp üst kısmında susam kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.kolayyemektarifleri.biz

Şerbeti için ise,tencerede toz şekeri ve suyu kaynatın üzerine de 1 dilim limon ilave edip şerbetinizi kaynatın.Pişen tatlınızın üzerine kaynattığınız şerbeti dökün ve tekrar üzerini kapatıp soğumaya bırakın.



Limonlu Susam Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder