Limonlu Susam Tatlısı için gereken Malzemeler
3 su b.un
2 çorba k. margarin
yarım çay b.sıvıyağ
1 tatlı k.maya
yarım çay b.irmik
1çay b.susam
1 çay b.hindistan cevizi
1 yumurta
1 çay b.su
1 p.kabartma tozu
2 limon kabuğu rendesi
Limonlu Susam Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:
Karıştırma kabınıza unu ekleyin üzerine 2 limonun kabuğunu rendeleyin.yumurtayı içine karıştırma kabınıza kırın, yumurtanızın üzerine sıvıyağ kremayayı ekleyin. Unun üzerine de
kabartma tozunu, irmiği,hindistan cevizini ilave edin. Hamurunuzun ilk önce mayasını eriterek başlayın ve daha sonra unu da karıştırarak bir hamur elde edin. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurunuz’dan yuvarlak parçalar kopararak elinizle
yuvarlayıp, halka şeklini verip bir yüzeyini susama bulayıp üst kısmında susam kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.kolayyemektarifleri.biz
Şerbeti için ise,tencerede toz şekeri ve suyu kaynatın üzerine de 1 dilim limon ilave edip şerbetinizi kaynatın.Pişen tatlınızın üzerine kaynattığınız şerbeti dökün ve tekrar üzerini kapatıp soğumaya bırakın.
Limonlu Susam Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder