Çökertme için Gereken Malzemeler :
500 gr et
4 adet patates
2 adet soğan
1 kaşık salça
4 adet biber
3 adet domates
2 kase yoğurt
100 gr tereyağ
Çökertme Tarifi ve Yapılışı:
Etleri ve patatesleri şerit şeklinde doğrayın.
Tencereye tereyağı ilave ettikten sonra soğan ve eti ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra domates,biber, salçayı da ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavurun daha sonra suyunu ve tuz,karabiberini de atın
Sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın.
Şerit şeklinde doğranmış patatesleri havlu peçetenin üstüne alarak iyice kurutun tavada kızartın.
Kızaran patatesleri servis tabaklarına paylaştırın.
Tava yoğurdunu güzelce karıştırın.kolayyemektarifleri.biz
Pateteslerin üzerine yoğurdu dökelim daha sonra hazırlamış olduğumuz etli sosu da ilave ettikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun
Çökertme
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder