12 Mart 2013 Salı

Fırında Çıtır Tavuk

Fırında Çıtır Tavuk için Gereken Malzemeler


3 büyük tavuk göğsü

12 dilim uzun salam

1 su bardağı ekmek içi

2 yemek kaşığı tereyağ

12 dilim ince kaşar peyniri rendesi

Sos için :

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

Yarım paket tavuk bulyon

Yarım su bardağı parmesan peyniri

1 tatlı kaşığı hardal (isteğe göre)


Fırında Çıtır Tavuk..


tavuk cordon bleu 300x300

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi, Tavuklu Yemek Tarifleri


Fırında Çıtır Tavuk Tarifi ve Yapılışı :


  • Fırın tepsisini 200 derece fırında ısıtıyoruz. Ayrı bir kapta ekmek kırıklarını erittiğimiz tereyağ ile karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.

  • Her bir tavuk göğsünü önce sirkeli suda 15 dakika bekletiyoruz.

  • Ardından her birini ortasından yatay olarak kesiyoruz böylece et incelmiş oluyor ve 6 adet tavuk göğsü elde etmiş oluyoruz

  • . Etleri hafif yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Her birinin üzerine 2′şer adet salam yerleştirip üzerine kaşar peynirini koyuyoruz.

  • Salam ve kaşar peynirinin tavuk göğsünü tamamen sardığından emin olmalıyız.

  • Üzerine hazırlamış olduğumuz ekmek kırıklarını koyuyoruz. Tavuk eti tamamen pişene kadar 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz,

  • bu esnada peynir erimeye ve ekmek kırıkları kızarmaya başlıyor.

  •  Şimdi sosu hazırlayabiliriz. 2 kaşık tereyağını eritip içine unu ekliyoruz. 1-2 dakika devamlı karıştırarak pişiriyoruz.

  • Ardından sütü ekleyip hafif yediriyoruz. Tavuk bulyonu ekliyoruz. Eğer tuzlu yemek seviyorsanız 1 çay kaşığı ekleyebilirsiniz ancak ben artık özellikle tuz katmıyorum, ki zaten tavuk bulyonun da tuzu var.

  • Bu şekilde sosu 3-5 dakika kısık ateşte incelene kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra arzunuza göre hardal ekleyebilirsiniz. Son olarak da parmesan peyniri.

  • Peynir eriyeceği için koyduktan sonra çok iyi karıştırmaya özen gösteriniz. Fırından çıkardığımız tavuğun üzerine sosu sıcak sıcak koyuyoruz.kolayyemektarifleri.biz

  • Dilerseniz yanında haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..


Not : Kaşar peynirinin sert olmasına dikkat etmelisiniz, normal bir kaşar peyniri hemen eridiği için kayboluyor.



Fırında Çıtır Tavuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder