Ayva Tatlısı için Malzemeler
2 orta boy ayva
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Ceviz
1 adet çubuk tarçın
Ayva Tatlısı…
Ayva Tatlısı Tarifi ve Yapılışı :
- Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini ayırıyoruz. Kabuk ve çekirdekler pişerken renk veriyor.
- Tencerenin dibine kabukları seriyoruz. Ayvaları 6′şar parçaya ayırıp tencereye diziyoruz.
- Çekirdeklerini ve tarçını da yerleştirip suyu ekliyoruz. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- İlk kaynama olduktan sonra şekeri ilave ediyoruz, artık şeker ile birlikte yaklaşık 1,5 saatlik bir pişme süresi olacak.
- Kısık ateşte arada sırada kapağı açıp oluşan şerbetinden üzerine gezdiriyoruz ki ayvaların içine şerbeti pişerken eşit olarak dağılabilsin.
- Piştikten sonra soğuması için servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz dondurma ile, dilerseniz kaymak ile servis edebilirsiniz.
- Ben hafif olmasını istediğim için bu sefer sadece ceviz serptim ama tabiki kaymaklı da ayrı bir lezzeti oluyor Afiyet olsun..
Ayva tatlısı
Ayva Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder