14 Mart 2013 Perşembe

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı için Malzemeler


2 orta boy ayva

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

Ceviz

1 adet çubuk tarçın


Ayva Tatlısı…


ayva tatlısı 300x231

Ayva Tatlısı tarifi, oktay usta tatlı tarifleri


Ayva Tatlısı Tarifi ve Yapılışı :


  • Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini ayırıyoruz. Kabuk ve çekirdekler pişerken renk veriyor.

  • Tencerenin dibine kabukları seriyoruz. Ayvaları 6′şar parçaya ayırıp tencereye diziyoruz.

  • Çekirdeklerini ve tarçını da yerleştirip suyu ekliyoruz. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.

  • İlk kaynama olduktan sonra şekeri ilave ediyoruz, artık şeker ile birlikte yaklaşık 1,5 saatlik bir pişme süresi olacak.

  • Kısık ateşte arada sırada kapağı açıp oluşan şerbetinden üzerine gezdiriyoruz ki ayvaların içine şerbeti pişerken eşit olarak dağılabilsin.

  • Piştikten sonra soğuması için servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz dondurma ile, dilerseniz kaymak ile servis edebilirsiniz.

  • Ben hafif olmasını istediğim için bu sefer sadece ceviz serptim ama tabiki kaymaklı da ayrı bir lezzeti oluyor Afiyet olsun..

Ayva tatlısı



Ayva Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder