14 Mart 2013 Perşembe

Soğanlı Pide

Soğanlı Pide için Gereken Malzemeler


2 çorba kaşığı zeytinyağı

3 kuru soğan

1 çorba kaşığı esmer şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı biber

200 gr. sert yağlı beyaz peynir

Hamuru için :

1 paket yaş maya

1,5 su bardağı ılık su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Aldığı kadar un

1 tatlı kaşığı tuz


Soğanlı Pide…


soğanlı pide 300x200

Soğanlı Pide, Oktay Usta Börek tarifleri


Soğanlı Pide Tarifi ve Yapılışı :


Sizin de benim gibi kısıtlı zamanınız var ise fırınınızdan 1 adet ekmek hamuru satın alıp hamur yapma sürecini hızlı geçebilirsiniz. Ancak tabiki hamur tarifini de vermeden olmaz. Daha önce yayınladığım kaşarlı pide tarifindeki hamuru artık buna benzer her tarifimde kullanıyorum çünkü çok başarılı sonuç elde ettim. Artık tarifimize başlayabiliriz


Önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Ilık suyun içinde mayayı karıştırarak eritiyoruz. Bu işlem sırasında 1 çay kaşığı toz şeker katarsanız hamur daha lezzetli oluyor. Yoğurma kabına önce 2 su bardağı unu eleyerek koyuyoruz, maya, yağ ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar un katabilirsiniz. Un hazır olduğunda üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat bekletiyoruz. Sonrasında tekrar yoğurup yufkadan daha kalın dikdörtgen ya da tepsiniz yuvarlak ise yuvarlak şekilde hamuru açıyoruz. Hamur kalınlığı zevkinize kalmış. Ben ince hamurlu olmasını tercih ettiğim için ince açtım. Gelelim üst malzemesine. Soğanları iri iri doğruyoruz. Zeytin yağında 10 dakika harlı ateşte pişirip ardından şeker, tuz ve biberi ekleyip çok kısık ateşte 15 dakika daha pişiriyoruz (tencerenin üstü açık). Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine hamuru yerleştiriyoruz. İç malzemesini de koyup peynirleri ufak parçalar halinde yerleştiriyoruz. Arzunuza göre kekik ekleyebilirsiniz. 180 derecede fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…



Soğanlı Pide

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder