Şambali Tatlısı için Gereken Malzemeler:
2.5 su bardağı irmik
1 paket karbonat
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
Üzeri için Baden ya da fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Şambali Tatlısı…
Şambali Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:
- Tüm malzemeleri derin bir kabın içine koyalım güzelce çırpalım.
- İyice çırptığımız malzemeyi yağladığımız tepsiye dökelim.
- 180 dereceye ayarlı fırına (fırını önceden ısıtmadan) üzeri kahverengileşinceye kadar pişirelim.
- Tatlımız pişerken diğer tarafta şerbetimizi yapalım.
- Şerbet için orta boy bir tencereye su ve şekeri koyalım ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayınca limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Şambali pişince fırından çıkarılım ve çıkar çıkmaz soğuk şerbet üzerine dökelim.
- Üzeri badem veya fındık ile süsleyelim. kolayyemektarifleri.biz
- Fırından çıkan Şambaliye şerbetimizi güzelce dökelim.
- Afiyet olsun…
Şambali Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder