12 Mart 2013 Salı

Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı için Gereken Malzemeler:


2.5 su bardağı irmik

1 paket karbonat

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt
Üzeri için Baden ya da fındık
Şerbeti için:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu


Şambali Tatlısı…


sambali tatlisi


Şambali Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:


 


  • Tüm malzemeleri derin bir kabın içine koyalım güzelce çırpalım.

  • İyice çırptığımız malzemeyi yağladığımız tepsiye dökelim.

  • 180 dereceye ayarlı fırına (fırını önceden ısıtmadan) üzeri kahverengileşinceye kadar pişirelim.

  • Tatlımız pişerken diğer tarafta şerbetimizi yapalım.

  • Şerbet için orta boy bir tencereye su ve şekeri koyalım ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatalım.

  • Kaynayınca limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

  • Şambali pişince fırından çıkarılım ve çıkar çıkmaz soğuk şerbet üzerine dökelim.

  • Üzeri badem veya fındık ile süsleyelim. kolayyemektarifleri.biz

  • Fırından çıkan Şambaliye şerbetimizi güzelce dökelim.

  • Afiyet olsun…


Şambali Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder