27 Mart 2013 Çarşamba

Kabaklı Beykoz Kebabı

Kabaklı Beykoz Kebabı için İhtiyaç Listesi:


5 Kabak

300 Gr. Kuzu Eti

2 Defne Yaprağı

1 Çorba K. Domates Salçası

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

Tane Karabiber

Sıvıyağ

2 Domates

2 Biber

Tuz

Su


kabakli beykoz kebabi 300x201

Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi


Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi ve Hazırlanışı:


Biraz sıvıyağ ile kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz. Defne yaprağı, tane karabiber, rendelenmiş sarımsak ve iri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Salçayı ekliyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.

Kabakları ince bir şekilde uzunlamasına dilimliyoruz. Sıvıyağ ile önlü arkalı olarak kızartıyoruz.

Kabakları kızardıktan sonra biraz tuzla harmanlıyoruz. 2 kabak dilimini biri yatay biri dikey olmak üzere üst üste koyuyoruz.kolayyemektarifleri.biz

Ortasına kuzu etinden koyup uçlarını birleştirip ters çevirerek borcama diziyoruz. Üzerlerine kürdan takıyoruz. Domates ve biberi doğrayıp kürdanın uçlarına sokuyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz.



Kabaklı Beykoz Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder