28 Mart 2013 Perşembe

Patatesli Hamurlu Poğaça

Patatesli Hamurlu Poğaça için gereken Malzemeler


3 adet patates

3 yumurta

1 paket margarin

1 fincan sıvıyağ

yaş maya

yarım su bardağı süt

aldığı kadar un


Patatesli Hamurlu Poğaça…


patates hamurlu pogaca 300x224

poğaça tarifleri


Patatesli Hamurlu Poğaça Tarifi ve Yapılışı:


Patatesleri haşla ve püre haline getir. (Bu arada patates ne kadar çok ve büyükse hamur da o kadar bol oluyor. )

Yumurtaların beyazlarını, margarini, sıvıyağı ekle.

Yaş mayayı (miktarı unun miktarına bağlı, paketlerinde yazıyor)yarım bardak sütte erit, patateslere ekle, aldığı kadar un ve göz kararı tuz ekle yoğur.

Buzdolabında 1 saat beklet.

Sonra şekillendir.

Arasında istediğinizi koyabilirsiniz, sosis, peynir ..vs.

Yağlanmış tepsiye diz, 1 saat daha beklet.

Üstüne yumurta sarılarını sür, fırına ver.

Çok güzel kızaracak ve tadına doyum olmayacak!



Patatesli Hamurlu Poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder