Elma Reçeli için Malzemeler:
4 adet elma – 500 gr,
2 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 diş karanfil,
1 adet çubuk tarçın,
1 yemek kaşığı limon suyu
Elma Reçeli Tarifi ve Hazırlanması:
- Şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
- Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin.
- Şerbet kıvamı koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmaları ekleyin.
- 1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.kolayyemektarifleri.biz
- Elmaların renkleri değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika daha kaynatın.
- Hazırladığınız reçeli kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvaltıda ve tatlılarla servis yapın.
Elma Reçeli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder