7 Mart 2013 Perşembe

Elma Reçeli

Elma Reçeli için Malzemeler:


4 adet elma – 500 gr,

2 su bardağı toz şeker,

2 su bardağı su,

1 diş karanfil,

1 adet çubuk tarçın,

1 yemek kaşığı limon suyu


Elma Reçeli


elma receli 267x300 Elma Reçeli

Elma Reçeli, Resimli Reçel Tarifleri


Elma Reçeli Tarifi ve Hazırlanması:


  • Şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.

  • Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin.

  • Şerbet kıvamı koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmaları ekleyin.

  • 1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.kolayyemektarifleri.biz

  • Elmaların renkleri değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika daha kaynatın.

  • Hazırladığınız reçeli kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvaltıda ve tatlılarla servis yapın.


Elma Reçeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder