20 Mart 2013 Çarşamba

Yarma Pilavi

Yarma Pilavi için Gereken Malzemeler


3 Su Bardağı Yarma

1 Adet İri Kurusoğan

3 Adet Domates

1 Tatlı Kaşığı Salça

1 Tatlı Kaşığı Paprika

4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

Tuz-Karabiber

20-25 Adet Kabak Çiçeği


kabak cicekli yarma pilavi 300x224

yarma Pilav, Pilav Tarifleri, Pilav Çeşitleri


Yarma Pilavi Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:


Soğan yemeklik doğranır. Sıvıyağda kavrulur. Salça ve paprika ilave edip birkaç kez karıştırdıktan sonra yemeklik doğranmış domatesler ilave ederek kavurmaya devam edilir. Domatesler olunca,ayıklanıp yıkanmış bulgurlar eklenir bir iki dakika kavrulur.  Üzerine 4 su bardağı su ilave edilir.  Bu aşamada pilavın üzerine doğranmış çiçekler ilave edilir. Kaynayınca en kısık ateşte suyu çekene dek pişirilir. 5-10 dk demlendirilerek servis edilir.



Yarma Pilavi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder