14 Mart 2013 Perşembe

Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması (6 Kişilik)


Enginar Dolması için Gereken Malzemeler:

6 adet Enginar

2 Kahve Fincanı Zeytinyağı

1/2 çay kaşığı Tuz

2 çay kaşığı şeker

Dereotu, maydanoz, karabiber, kimyon

2 Limon Suyu

2 bardak Su


Enginar Dolması ..


enginar dolmasi 300x224

Enginar dolması tarifi, oktay usta dolma tarifleri


Enginar Dolması Tarifi ve Yapılışı:


Pirinçler güzelce yıkanır, içine doğradığınız soğanlar, dereotu, maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve yağ eklenir. Enginarların yaprakları ayıklanır (kalın olanlar alınır. Enginar kalbine yakın olan 3-4 sıra incedir onlar bırakılır). Enginarın ortası açılır ve pirinçle hazırladığınız malzeme içine doldurulur. Tencereye 3-4 bardak su ve biraz zeytinyağı konur. Pişmeye bırakılır.

Pişen enginarları yerken kabuklu kısımları sıyrılarak yenir.


NOT: 2 türlü enginar vardır. 1.cisi Ayvalık ve civarında yetişen küçük kalpli olan. Bununla dolma yapabilirsiniz.


2.ci tür ise Bayrampaşa Enginaı olarak binilir ve her yeri ayıklanıp sadece kalbi kalır ve yemek yapılır.


Afiyet Olsun



Enginar Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder