Zeytinyağlı Enginar Dolması (6 Kişilik)
Enginar Dolması için Gereken Malzemeler:
6 adet Enginar
2 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı şeker
Dereotu, maydanoz, karabiber, kimyon
2 Limon Suyu
2 bardak Su
Enginar Dolması ..
Enginar Dolması Tarifi ve Yapılışı:
Pirinçler güzelce yıkanır, içine doğradığınız soğanlar, dereotu, maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve yağ eklenir. Enginarların yaprakları ayıklanır (kalın olanlar alınır. Enginar kalbine yakın olan 3-4 sıra incedir onlar bırakılır). Enginarın ortası açılır ve pirinçle hazırladığınız malzeme içine doldurulur. Tencereye 3-4 bardak su ve biraz zeytinyağı konur. Pişmeye bırakılır.
Pişen enginarları yerken kabuklu kısımları sıyrılarak yenir.
NOT: 2 türlü enginar vardır. 1.cisi Ayvalık ve civarında yetişen küçük kalpli olan. Bununla dolma yapabilirsiniz.
2.ci tür ise Bayrampaşa Enginaı olarak binilir ve her yeri ayıklanıp sadece kalbi kalır ve yemek yapılır.
Afiyet Olsun
Enginar Dolması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder