Çoban Kavurma için Malzemeler
500 gr. büyük parçalı kuzu eti
12 arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 büyük sivri biber
2 domates
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, kırmızı biber, tuz
Arpa soğan gördüğümde aklıma nedense çoban kavurma geliyor. Dün markette soğanları görünce akşam menüsü de çıkmış oldu Oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli bu çoban kavurma soframızda, afiyet olsun..
Çoban Kavurma Tarifi ve Yapılışı :
Domatesleri 6′ya bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Biberleri iri iri doğruyoruz. Soğanların kabuklarını ayıklayıp arzunuza göre 2′ye bölüyoruz. Eğer soğanlar çok küçük ise bölmenize gerek yok. Sarımsakları ayıklayıp 3 parçaya bölüyoruz. Malzemelerimiz hazır. Tavada yağı hafif kızdırıp iri parçalar halinde kestiğimiz etleri atıyoruz ve 5 dakika kavuruyoruz. Ardından soğanları atıp birkaç dakika kavuruyoruz. Domates hariç kalan tüm malzemeyi ekleyip iyice harmanlıyoruz (Tuzu pişmesine yakın katacağız, tuz etin pişmesini geciktirip sertleştiriyor). 1 çay bardağı sıcak su ilave edip ardından domatesleri katıyoruz ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Çoban kavurmamız hazır, afiyet olsun…
Çoban Kavurma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder