12 Şubat 2013 Salı

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma için Malzemeler

500 gr. büyük parçalı kuzu eti
12 arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 büyük sivri biber
2 domates
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, kırmızı biber, tuz

 

coban kavurma

Çoban Kavurması Resimli Anlatımı Kolay Kavurma tarifleri

Arpa soğan gördüğümde aklıma nedense çoban kavurma geliyor. Dün markette soğanları görünce akşam menüsü de çıkmış oldu Oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli bu çoban kavurma soframızda, afiyet olsun..

Çoban Kavurma Tarifi ve Yapılışı :

Domatesleri 6′ya bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Biberleri iri iri doğruyoruz. Soğanların kabuklarını ayıklayıp arzunuza göre 2′ye bölüyoruz. Eğer soğanlar çok küçük ise bölmenize gerek yok. Sarımsakları ayıklayıp 3 parçaya bölüyoruz. Malzemelerimiz hazır. Tavada yağı hafif kızdırıp iri parçalar halinde kestiğimiz etleri atıyoruz ve 5 dakika kavuruyoruz. Ardından soğanları atıp birkaç dakika kavuruyoruz. Domates hariç kalan tüm malzemeyi ekleyip iyice harmanlıyoruz (Tuzu pişmesine yakın katacağız, tuz etin pişmesini geciktirip sertleştiriyor). 1 çay bardağı sıcak su ilave edip ardından domatesleri katıyoruz ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Çoban kavurmamız hazır, afiyet olsun…


Çoban Kavurma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder