9 Şubat 2013 Cumartesi

Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile

Güzel bir etli yemek tarifi Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile

Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile Malzeme Listesi:

  1. 500 Gr. Bonfile
  2. 1 Havuç
  3. 1 Soğan
  4. 2 Defne Yaprağı
  5. 1 Çorba K. Domates Salçası
  6. 1 Tatlı K. Tane Karabiber
  7. 1 Şişe Domates Sos
  8. Sıvıyağ
  9. Su
  10. Tuz
  11. Garnitürü İçin:

     

    • 1 Pk. Şitaki Mantar
    • 1 Pk. Kestane Mantarı
    • 3 Diş Sarımsak
    • Fesleğen
    • Karabiber
    • ZeytinYağı
    • Tuz
    Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile

    Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile tarifi Reismli oktay Usta Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile Tarifi Etli Yemek tarifleri

    Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile Hazırlanışı:

    Bonfileyi dilimliyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz geniş bir tavada önlü arkalı yarı kıvamda kızartıyoruz. Soğan ve havucu doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.

    Defne yaprağı, domates salçası, tane karabiber, domates sos ve tuzunu katıp pişiriyoruz. Yarı kıvamda kızaran bonfileleri fırın kabına alıyoruz. Üzerine domatesli sosu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz.

    Garnitürü için, sarımsakları ince bir şekilde doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Mantarları doğrayıp ekliyoruz. Mantarlar kavrulduktan sonra içine doğranmış fesleğen, tuz ve karabiberi katıyoruz.

    Fırında kızaran dilim bonfile ile birlikte mantarları servis ediyoruz.(kolayyemektarifleri.biz)

    Et Yemekleri,  Mantarlı yemek tarifleri,  Bonfile tarifleri,  sote tarifleri,


    Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder